fredag 28. januar 2011

Roller i en bedrift

Mennesker er forskjellig og det er bra. I en bedrift kan man se på mennesker som 4 forskjellige ressurser. Man har den ledende personen som liker å ta ordet og lede gruppen. På den andre siden kan man se den omsorgsfulle personen som ser til at alle i bedriften blir hørt og føler seg inkludert, dette er oppgaver som ikke nødvendigvis lederen gjør aktivt, men som er veldig viktige. Man har det kreative vesenet som pøser på med ideer og tanker, er fremtidsrettet og er i 100 hele tiden. (Selv om vi faktisk skal være våkne i over 24 timer..) Motsetningen til denne personen er den tenksomme hjernen. Disse menneskene bruker mer tid til å tenke gjennom ideer og planer, og har en mulighet til å se hvilke ideer man burde satse på og ikke. De er der ofte for å holde de kreative på jorden.
Slik vi har fordelt i vår gruppe har vi disse rollene:
Leder                                                   Kristoffer
Kreativ ansvarlig                              Sjur
IA/ HR ansvarlig                               Bettina
Tenksom                                            Bettina

En standard bedrift er som oftest oppbygd av disse 5 avdelingene:
·         Administrasjon
·         Økonomi
·         Logistikk og innkjøp
·         Salg og markedsføring + PR
·         Produktutvikling

Vår bedrift er langt fra standard, for vi er best! Derfor ser vi for oss en sammenslåing av disse avdelingene, der like arbeidsoppgaver slås sammen.
Andre instanser vi vil søke råd og veiledning hos er blant annet Innovasjon Norge, investorer, mentorer og evt. annet ekstern ekspertise.
Sett i tråd med dagligdagse eksempler vil vi se muligheten for at vi går 110 % inn for å gjøre all jobben selv, og ikke ansette en fjerde person. (Fordelt på oss 3) Dette er spesielt for å minimere startkostnadene i en bedriftsperiode, som allerede er store nok.  Dersom vi mottar den eksterne ekspertisen vi ønsker vil det være overkommelig å fordele jobben slik på oss 3.
Dersom det blir stor internasjonal interesse for produktet må vi se i tråd med et voksende overskudd, at vi har den kapitalen vi trenger for å ansette flere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar